top of page
Anker WS

Word werkstudent en combineer je ontwikkeling met positief bijdragen.

Student • 8-16 of 32-40 uur per week

students-outside-student-central_edited.jpg

Klaar om
te
starten?

Een relevante bijbaan

  • Op je werkplek draai je mee binnen een professioneel team en pas je jouw kennis vanuit je studie toe in de praktijk. Hierdoor is de ervaring die je opdoet direct relevant voor je carrière.
     

  • Iedere werkplek duurt ongeveer 5 maanden. Standaard werk je 16 uur per week, maar je kan ook fulltime aan de slag, als tussenjaar. Dan werk je 32 tot 40 uur per week.
    ​

  • Doordat je aan de slag gaat op uiteenlopende werkplekken maak je kennis met verschillende potentiële werkgevers. Zo vergroot je de kans op de juiste baankeuze na je studie.

Vorming en maatschappelijke inzet

  • Naast je ontwikkeling op de werkvloer volg je een uniek vormingsprogramma waarbij samenwerken, communicatie, maatschappelijk bewustzijn en (persoonlijk) leiderschap centraal staan.
     

  • Ook zet je je structureel in bij een aangesloten maatschappelijke organisatie die aansluit bij jouw persoonlijke interesses. Met deze projecten treed je buiten je sociale bubbel en steek je samen de handen uit de mouwen.
     

  • De vorming en maatschappelijke inzet beslaat gemiddeld 1 dag per maand, naast je reguliere werkplek.

De juiste balans

  • Society College is opgericht om jouw leven te verrijken, niet om je leven over te nemen. Deelname aan Society College is daarom enkel voor studenten die hun studiepunten aantoonbaar blijven halen.
     

  • Op deze manier stimuleren we jou om je in te zetten voor je studie, voor je persoonlijke ontwikkeling en voor de maatschappij.

​

  • Wij zoeken ook naar de juiste balans tussen het faciliteren van werkplekken in de publieke en de private sector. In beide sectoren kan je veel leren en impact maken.

Hoe het werkt

De weg van de werkstudent

Wat wij bieden

Een uurloon en een goed arbeidscontract met aantrekkelijke voordelen.

Een omgeving waar diversiteit en gelijkheid hoog in het vaandel staan.

Een ondersteunend team om een goede werkervaring te garanderen.

Een bewezen formule: wij hebben dit met Defensity College al voor 300+ studenten op 1000+ werkplekken gedaan.

Ervaringen

"Het voelt goed om mijn persoonlijke ontwikkeling te combineren met maatschappelijk bijdragen. Op mijn werkplek, tijdens het vormingsprogramma en de maatschappelijke inzet kom ik veel verschillende mensen tegen. We hebben een andere achtergrond, maar zijn gelijkgestemd."

​

— Joris

Student Geschiedenis

"Het programma van Society College biedt mij meer dan een bijbaan. Ik doe inhoudelijk interessante opdrachten die aansluiten bij mijn studie en krijg de mogelijkheid om kennis te maken met uiteenlopende organisaties. Hierdoor kan ik na mijn afstuderen een gegronde keuze maken voor mijn eerste werkgever."

​

— Abdel

Student Bedrijfskunde

“Via de werkgevers die aangesloten zijn bij Society College krijg ik de mogelijkheid om met informatie en data te werken die voor maar weinig mensen toegankelijk is. Dit, in combinatie met het vormingsprogramma dat mij uit de comfortzone haalt, maakt het een unieke ervaring. Ik raad het iedereen aan!"

​

— Anne

Student Data Science

Wij vechten voor een wereld waarin iedereen dezelfde kansen krijgt

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Equalture, een tool die organisaties helpt om te werven zonder vooroordelen. Society College is gecertificeerd door Equalture's certificatieprogramma als Pionier, omdat we hebben bewezen dat we ons inzetten om gelijke kansen voor werknemers te verzekeren.

 

Voor meer informatie over dit programma, klik hier.

Society College Equalture Badge

Gecertificeerd als leider

Het sollicitatieproces

1

Aanmelden op basis van je leeftijd, hoe lang je nog studeert, en je
beschikbaarheid. We kijken niet naar je CV, motivatiebrief, of afkomst.

4

Bij Society College aan de slag als werkstudent!

2

Een assessment aan de hand van games, zodat wij jou beter leren kennen, zonder enige vooroordelen.

3

Een kennismakingsgesprek tussen jou en ons People & Culture team. Hier bespreken we wel je CV & motivatiebrief.

  • Hoeveel studiepunten moet ik hebben behaald om te beginnen?
    Om te starten als Werkstudent dien je 90 ECTS te hebben behaald. De ervaring heeft geleerd dat je het studeren vanaf deze fase onder de knie hebt en er goed iets naast kan doen. Ook heb je vanaf dit moment voldoende geleerd tijdens je studie dat van waarde is op je werkplek.
  • Maakt het uit welke studie ik doe?
    Het is ons streven om ons programma voor een zo breed mogelijke groep studenten toegankelijk te maken. Momenteel is het programma echter alleen nog toegankelijk voor WO- en HBO-studenten. Dit doen wij omdat wij hier al ervaring mee hebben uit het verleden, en daar dus willen beginnen. In de nabije toekomst willen wij echter ook MBO-studenten en andere studenten toevoegen aan het programma. Je studierichting maakt dus niet uit!
  • Wat voor contract krijg ik?
    Als werkstudent krijg je een 16-uurs contract bij Society College. Wanneer je als fulltime werkstudent aan de slag gaat, dan krijg je een 32-uurs contract. Dit is de tijd die je besteedt op je werkplek, en die je dus betaald krijgt en waarmee je pensioen opbouwt. Naast de tijd op je werkplek besteed je in totaal zo'n 4 uur per maand (8 uur bij een fulltime contract) aan het vormingsprogramma en maatschappelijke inzet.
  • Hoe lang duurt een werkplek ongeveer?
    Gemiddeld duurt een werkplek 5 à 6 maanden. Het is gebleken dat dit lang genoeg is om je voldoende de kans te geven om de werkplek te leren kennen en daadwerkelijk iets toe te voegen. Daarnaast duurt dit kort genoeg om je voldoende variatie in je programma te bieden doordat je meerdere werkgevers kan leren kennen. Na deze 5 à 6 maanden wissel je namelijk door naar je volgende werkplek.
  • Ik heb andere vragen. Hoe kan ik contact opnemen?
    Je vragen kan je aan ons stellen via de contactpagina. Ook kan je ons mailen op info@societycollege.nl. We horen graag van je!
  • Kan ik zelf kiezen bij welke werkgevers ik aan de slag ga via Society College?
    Tijdens het sollicitatieproces geef je je voorkeuren voor werkgevers aan. Vervolgens doen wij onze uiterste best om je te plaatsen bij deze werkgevers. Dit is echter een kwestie van vraag en aanbod, en hangt dus af van beschikbaarheid, en of er een match is. We kunnen dus niets garanderen, maar doen altijd ons best!
  • Kom ik in dienst bij de Koninklijke Marechaussee (KMar)?
    Ja, je komt als burger in dienst bij de KMar. Dit betekent dat je geen militair bent en dus niet uitgezonden kan worden.
  • Uit hoeveel lesdagen bestaat de opleiding?
    De opleiding duurt 5 weken waarvan twee lesdagen per week op locatie zullen worden gegeven en de rest online zal zijn. Op Schiphol zijn de lesdagen op maandag en donderdag. Mocht je met jouw studieverplichtingen nou bang zijn dat je niet alle lesdagen op locatie vrij kan maken, laat het dan vooral weten. Er zijn mogelijkheden om af en toe een les te wisselen met de andere locatie.
  • Hoe ziet het aannameproces er uit?
    Wat leuk dat je je misschien wil aanmelden! Via de link bovenaan en onderaan deze pagina kan je je direct opgeven. We raden je aan om eerst een informatiebijeenkomst bij te wonen zodat je een beter beeld krijgt van het werk. Hier krijg je ook de mogelijkheid om vragen te stellen die hier wellicht niet beantwoord zijn. Je kan je op deze pagina directe inschrijven voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst. Na jouw aanmelding nodigen wij je uit om een aantal games te spelen. Via deze games maken we kennis met jou, zonder enige vooroordelen. Vervolgens vindt er een kennismakingsgesprek plaats van zo'n 20 minuten. Dit kan gewoon online op een moment dat het jou uitkomt. Ter voorbereiding van dit gesprek ontvangen we graag je CV en motivatie. Tijdens dit gesprek maken we graag verder kennis en vertellen we je nog wat meer over de Koninklijke Marechaussee (KMar). Als wij een klik zien/voelen van beide kanten, dan sturen wij je door naar het zogenoemde klikgesprek met de KMar. Tijdens het klikgesprek maken jouw wellicht toekomstige collega's kennis met je en kijken zij of zij denken dat je een match bent met de rest van het team. Als zij denken dat jij goed binnen het team past -en jij de samenwerking ook ziet zitten-, kan je jezelf feliciteren; je bent dan aangenomen voor de pilot "Student aan de grens"!
  • Op welke tijden moet ik werken?
    De vroege shift op Schiphol start om 06:00 en de middag shift start om 14:00.
  • Hoeveel uur moet ik in de week werken?
    In principe wordt op Schiphol verwacht dat je 16 uur per week werkt, waarvan ook twee weekenden in de maand. Mocht dit nou echt niet lukken, dan kunnen we in overleg kijken of een inzet bij de ferry in IJmuiden mogelijk is. Daar wordt verwacht dat je 8 uur per week werkt.
  • Maakt het uit welke studie ik doe?
    Het is ons streven om ons programma voor een zo breed mogelijke groep studenten toegankelijk te maken. Momenteel is het programma echter alleen nog toegankelijk voor WO- en HBO-studenten. Dit doen wij omdat wij hier al ervaring mee hebben uit het verleden, en daar dus willen beginnen. In de nabije toekomst willen wij echter ook MBO-studenten en andere studenten toevoegen aan het programma. Je studierichting maakt dus niet uit!
  • Ik heb andere vragen. Hoe kan ik contact opnemen?
    Je vragen kan je aan ons stellen via de contactpagina. Ook kan je ons mailen op info@societycollege.nl. We horen graag van je!
  • Wat voor contract krijg ik?
    Tijdens het Ontwikkeljaar krijg je een 32 of 40-uurs contract bij Society College. Dit is de tijd die je besteedt op je werkplek, en die je dus betaald krijgt en waarmee je pensioen opbouwt. Naast de tijd op je werkplek besteed je in totaal zo'n 8 tot 16 uur per maand aan het vormingsprogramma en maatschappelijke inzet.
  • Hoe verschilt het Ontwikkeljaar van het programma voor Werkstudenten?
    Ondanks dat de twee programma's qua structuur sterk overeenkomen, is de inhoud wel degelijk anders. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen op het juiste niveau wordt uitgedaagd en dus groei doormaakt. In beide programma's gaan deelnemers aan de slag op werkplekken, volgen zij een vormingsprogramma, en zetten zij zich maatschappelijk in. Het verwachte werkniveau van deelnemers op werkplekken voor het Ontwikkeljaar ligt echter hoger dan van studenten. Hier zit zelfs een verschil in tussen de twee groepen die deelnemen aan het Ontwikkeljaar; voor Young Professionals die al enkele jaren werkervaring hebben opgedaan ligt de verwachting hoger dan voor Starters die recent zijn afgestudeerd. Ook zijn inhoudelijke elementen van het vormingsprogramma afgestemd op het niveau van de verschillende deelnemersgroepen. Vanzelfsprekend is het salaris dat je via Society College verdient ook afgestemd op jouw werkervaring.
  • Kan ik zelf kiezen bij welke werkgevers ik aan de slag ga via Society College?
    Tijdens het sollicitatieproces geef je je voorkeuren voor werkgevers aan. Vervolgens doen wij onze uiterste best om je te plaatsen bij deze werkgevers. Dit is echter een kwestie van vraag en aanbod, en hangt dus af van beschikbaarheid, en of er een match is. We kunnen dus niets garanderen, maar doen altijd ons best!
  • Maakt het uit welke studie achtergrond ik heb?
    Het is ons streven om ons programma voor een zo breed mogelijke groep mensen toegankelijk te maken. Momenteel is het programma echter alleen nog toegankelijk voor deelnemers met een afgeronde WO- of HBO-opleiding. Dit doen wij omdat wij hier al ervaring mee hebben uit het verleden, en daar dus willen beginnen. In de nabije toekomst willen wij echter ook deelnemers met een afgeronde MBO-opleiding en andere studenten toevoegen aan het programma. De richting waarin je bent afgestudeerd, en eventueel al werkervaring hebt opgedaan, maakt niet uit.
  • Ik heb andere vragen. Hoe kan ik contact opnemen?
    Je vragen kan je aan ons stellen via de contactpagina. Ook kan je ons mailen op info@societycollege.nl. We horen graag van je!
  • Hoe lang duurt een werkplek ongeveer?
    Gemiddeld duurt een werkplek 5 à 6 maanden. Het is gebleken dat dit lang genoeg is om je voldoende de kans te geven om de werkplek te leren kennen en daadwerkelijk iets toe te voegen. Daarnaast duurt dit kort genoeg om je voldoende variatie in je programma te bieden doordat je meerdere werkgevers kan leren kennen. Na deze 5 à 6 maanden wissel je namelijk door naar je volgende werkplek.

Klaar om
te starten?

Word Werkstudent!

bottom of page